<< Prima Pagina

 

CENTRUL PILOT PENTRU

 

                                                                       PROMOVAREA  ANGAJĂRII  PERSOANELOR CU DIZABILITĂTI

 

A.J.O.F.M  - VRANCEA

 

      Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru somaj si stimularea ocupării fortei de muncă, la 1 martie 2002, a constituit un moment de referintă în constituirea cadrului juridic pentru piata muncii în România întrucât, pentru prima dată, problemele somajului au fost tratate într-o optică nouă, în spirit modern, punându-se accentul pe măsurile active de stimulare a ocupării fortei de muncă.

 

    MESAJ : stimularea si motivarea încadrării în muncă a somerilor, stimulentele acordate angajatorilor si facilitătile de care beneficiază angajând persoane din rândul somerilor, contribuind la dinamizarea pietii muncii si la cresterea gradului de ocupare inclusiv în rândul categoriilor vulnerabile la riscul de a nu avea un loc de muncă.

 

         Mediatizarea continua, s-a făcut diferentiat, pe categorii de servicii si grupuri tintă pentru ca informatiile să fie corect receptionate de beneficiari.

     AJOFM – Vrancea a desfăsurat diferite actiuni de mediatizare ( conferinte de presă, comunicate de presă, interviuri, actiuni pe teren, seminarii, mese rotunde etc.) cu scopul prezentării tuturor, serviciile oferite precum si facilitătile conforme cu legislatia.

 

     Modificarea si completarea legii, pentru a o pune în deplină concordantă cu legislatia europeană, a fost impetuos necesară deoarece, cadrul legislativ care reglementează piata muncii s-a îmbogătit, în primul rând prin intrarea în viguare a Codului Muncii, ca si prin noile exigente care decurg din obligatiile asumate în procesul de membra a României la Uniunea Europeană, prin documente adoptate de Guvernul României, asa cum este Planul National de Actiune în domeniul Ocupării sau prin documente comune, cum este Documentul comun de evaluare privind prioritătile politicii de ocupare.

 

 

 

 

 

Obiectiv: servicii si metode inovative pentru a instrui si plasa persoanele    cu dizabilitati intr-un loc de munca, informarea si consilierea angajatorilor in vederea angajarii persoanelor cu nevoi speciale.

Centrul Pilot de sprijin pentru promovarea angajării persoanelor cu dizabilităti

ü      Scopul  este acela de a spori sansele de ocupare ale persoanelor cu dizabilităti din România. Proiectul îsi propune o modificare a atitudinii societătii în general si a reprezentantilor ei: institutii, persoane valide, persoane cu dizabilităti, angajatori, cu privire la integrarea sau reintegrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilităti.

Persoana cu dizabilităti nu trebuie încadrată în muncă din compasiune, doar pentru a avea o ocupatie, pentru a-si face prieteni si pentru a iesi din casă. Persoana cu dizabilităti încadrată, ca orice altă persoană ocupată, trebuie să fie competitivă si să-si dovedească utilitatea în meseria/ocupatia pe care si-a ales-o.

Aptitudinile/abilitătile/competentele reprezintă cheia obtinerii unei munci decente pentru orice persoană indiferent de gradul de functionalitate. Persoanele cu dizabilităti au abilităti. Sarcina institutiilor de sprijin este aceea de a le descoperi si a le pune în valoare.

Incadrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati se face in conformitate cu legislatia generala a muncii.

 

 

 

Prin Centrul Pilot de sprijin in vederea ocuparii  persoanelor cu dizabilitati , AJOFM – Vrancea  urmareste :

 

    1. Promovarea Ocupării Persoanelor cu Dizabilităti, initiativă care are drept scop identificarea unor noi modalităti de co-interesare a angajatorilor, prin directa implicare a acestora în elaborarea strategiilor de incluziune si reabilitare profesională a persoanelor cu dizabilităti. Importanta acestei actiuni de consolidare a relatiei cu agentii economici constă în încercarea de a obtine un consens în politici, practici si mentalităti, într-o problemă de mare actualitate în spatiul european: integrarea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilităti;

    2. Dezvoltarea unei baza de date  (este in permanenta actualizare), cuprinde informatii atât despre persoanele cu dizabilitati cât si despre potentialii angajatori care ar fi interesati să angajeze persoane cu dizabilităti :

 

ANUL – 2006

 

·        Persoane inregistrate in cautarea unui loc de munca  - 88 / femei –   35;

·        Persoane ce au beneficiat de servicii de informare si consiliere – 87 /  femei -36;

·        Persoane mediate                                                         - 88 / femei – 35;

·        Persoane cuprinse la cursuri de formare profesionala  - 18 / femei –  3;

·        Persoane incadrate in munca                                        - 58 / femei -   26

 

ANUL – 2007

 

·        Persoane inregistrate in cautarea unui loc de munca  - 64 / femei –   25;

·        Persoane ce au beneficiat de servicii de informare si consiliere –   63 / femei -25;

·        Persoane mediate                                                         - 64 / femei –   25;

·        Persoane cuprinse la cursuri de formare profesionala  - 12 / femei – 3;

·        Persoane incadrate in munca                                        - 35 / femei - 17

 

ANUL – 2008

 

·        Persoane inregistrate in cautarea unui loc de munca  - 66 / femei – 27;

·        Persoane ce au beneficiat de servicii de informare si consiliere –  66 / femei -27;

·        Persoane mediate                                                         - 66 / femei –  27;

·        Persoane cuprinse la cursuri de formare profesionala  -   3 / femei –   2;

·        Persoane incadrate in munca                                        - 39 / femei - 11

 

 

       3.   La nivel local, s-a dezvoltat o retea de colaborare (protocol) între AJOFM – Vrancea si diferite institutii publice sau private care desfăsoară activităti legate de protectia persoanelor cu dizabilităti si cu care au fost semnate protocoale ,  în scopul de a crea un grup de lucru format din reprezentanti ai acestor institutii care să gestioneze o bază de date comună si să solutioneze în mod eficient toate problemele legate de integrarea profesională a persoanelor cu dizabilităti:

·        Inspectoratul Judetean pentru Persoanele cu Dizabilităti;

·        Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului;

·         Serviciul Public de Asistentă Socială;

·        CITO – Odobesti;

·         Organizatii non-guvernamentale de profil ( Filiala Crucea Rosie, Fundatia Pro Armonia, Fundatia „ Sfintii Imparati Constantin si Elena”; Fundatia „Cartea Calatoare”;

·         Asociatii ale persoanelor cu dizabilităti - nevazatori;

·         Camera de Comert si Industrie;

·         Agenti economici .

 

4. Organizarea unei campanii media permanente de constientizare a opiniei publice generale, a angajatorilor si a persoanelor cu dizabilităti asupra:

 

-         1) abilitătilor persoanelor cu dizabilităti,

-         2) drepturilor fundamentale ale acestora de a trăi în aceleasi conditii ca orice altă persoană si de a avea acces egal la toate tipurile de servicii si oportunităti;

 

             Pentru informare si prezentare AJOFM – Vrancea, detine materiale de prezentare bine structurate, ce contin informatii precise si corecte, de actualitate, mape de prezentare ce stau la baza informatiilor oferite presei, pliante .

            AJOFM – Vrancea a desfăsurat diferite actiuni de mediatizare ( conferinte de presă, comunicate de presă, interviuri, actiuni pe teren, seminarii, mese rotunde etc.) cu scopul prezentării tuturor, serviciile oferite precum si facilitătile conforme cu legislatia.

          Referitor la sprijinirea persoanelor cu dizabilitati in activarea lor pe piata muncii, in cadrul Centrului Pilot, mediatizarea acestei oportunitati s-a facut in mod constant (mediatizare - 2008)

 

 

5. Asistenta la locul de munca a persoanelor cu dizabilitati de catre consilierul centrului si asistentul social reprezentant al DGASPC  pentru:

 

-         persoanele cu dizabilitati ;

-         agentii economici interesati sa angajeze persoane cu dizabilitati  prin :

 

 

       Dizabilitatea influenteaza vietile oamenilor intr-o varietate de moduri.

 

        Nivelul acestui impact poate sa varieze de la minim la maxim. In unele cazuri, dizabilitatea unei persoane reprezinta un inconvenient minor, ceva care poate fi controlat cu medicamente sau adaptari simple. In alte cazuri, dizabilitatea joaca un rol major in viata persoanei respective, avand impact asupra abilitatii sale de a-si castiga existenta, de a participa la activitati in cadrul comunitatii si de a face multe alte lucruri pe care persoanele fara dizabilitati le fac zilnic fara a le acorda o prea mare importanta.